Krav Maga voor vrouwen

Nederland is een relatief veilig land. Helaas komen ook in Nederland situaties voor met geweld tegen vrouwen. Denk aan situaties als voor de pinautomaat, openbaar vervoer, in en om het huis, op het strand of in een park en vergeet het nachtleven niet. Deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze willen zich graag kunnen verdedigen, maar weten niet hoe en voelen zich machteloos.

Naar aanleiding hiervan is er binnen de IKMF is er een speciaal programma voor vrouwen ontwikkeld, genaamd "Stay Away". Een meerdaagse cursus van 1 tot 10 seminars waarin door middel van Krav Maga technieken, psychologie en scenario training hard gewerkt wordt aan weerbaarheid.  Vrouwen hebben vaak het beeld dat Krav Maga niet voor hun is, te hard en gewelddadig. Wanneer je sommige filmpjes bekijkt op Youtube kan dit de indruk wekken dat dit zo is. Wat men daar ziet is vaak geen Krav Maga en als dat het wel is zijn het high level studenten of instructeurs die even aan de wereld willen laten zien hoe goed ze zijn en daarmee veel mensen onbedoeld Krav Maga schuw maken.

Vrouwen hebben vaak te maken met andere vormen van "geweld" dan mannen. Intimidatie, seksueel georienteerde vormen van belagen, handtastelijkheden, opmerkingen, het constant opzoeken van grenzen. Hoewel de verantwoordelijkheid van seksueel misbruik bij de misbruikers ligt, kun jij leren voor jezelf op te komen door het aangeven van grenzen en opkomen voor je eigen waardigheid. 

Krav4Defense is een van de geselecteerde IKMF scholen met gecertificeerde Stay Away instructeurs. Momenteel bieden wij de Stay Away cursus helaas niet aan. Gelukkig geven wij een groeiend aantal vrouwen les op onze reguliere lessen waarbij wij gemengd trainen. Deze trainingen dragen misschien nog wel meer bij aan weerbaar en sterker in je schoenen staan als vrouw. Wij leren je eenvoudige basis handelingen om jezelf te verdedigen als de dreiging en intimidatie fysiek wordt.

Een opdringerige kerel moet je behandelen als een 5 jarige. Een duidelijke nee in combinatie met een overtuigende houding en blik kan vaak al genoeg zijn en geeft een grens aan. Voor de hardnekkige individuen hebben we andere oplossingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.