Kids & Junior lessen in Hoofddorp

Elke woensdag- vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur.

Inschrijven?

Lijkt het je leuk om bij TryForce Kids of Junior Krav Maga te trainen? Schrijf je in! 

Voor vragen neem contact op met TryForce of stuur een bericht via social media.

Lestijden TryForce Kids/Jeugd

Kids Krav Maga (5-7 jaar) 16.00-17.00 uur
Kids Krav Maga (8-10 jaar) 17.00-18.00 uur 

Junior Krav Maga (11-15 jaar) 18.00-19.00 uur

De lessen worden gegeven in de gymzaal Boskern, Liesbos 20, Hoofddorp.

Krav Maga voor kinderen

Krav Maga voor kinderen is een vertakking van het civiele Krav Maga. Krav Maga voor kinderen is gericht op het weerbaarder maken van kinderen. Door middel van sport en spel maken ze kennis met Krav Maga. Het belangrijkste verschil met Krav Maga voor volwassenen is de gedeeltelijke loskoppeling van vechten en verdedigen, dit zorgt ervoor dat Krav Maga in elke situatie toegepast mag worden. In de Krav Magalessen leren kinderen niet alleen verdedigen in vervelende situaties zoals pesten, maar ook verbale weerbaarheid en omgang met gevaarlijke situaties is een belangrijk onderdeel! De basis is zorgen dat de kinderen veilig weg kunnen komen en om hulp kunnen roepen.


Krav Maga technieken zijn gebaseerd op natuurlijke reflexen zodat deze snel aan te leren en effectief zijn. Door de no-nonsense benadering van Krav Maga is het mogelijk om je in korte tijd te leren verdedigen. De basis van Krav Maga is situaties leren inschatten, zo snel mogelijk wegkomen en om hulp roepen. Ook leren ze verdedigen binnen de grenzen die gelden in de omgeving waarin het kind zich bevindt. 

Het is hierdoor een geschikte methode voor alle kids van 5 t/m 15 jaar.

De instructeurs van Krav4Defense geven naast hun werk in de avond 6+ lessen per week aan volwassenen en kunnen helaas geen aparte lessen voor kids geven. Krav4Defense is daarom een samenwerking aangegaan met onze bekende IKMF trainingsmaatjes (tevens expert levels) van TryForce. Krav4Defense stuurt de kids met vertrouwen door naar TryForce die conform afspraken en IKMF kwaliteitsnormen en waarden kids lessen verzorgen in Hoofddorp. Ben je 16 jaar of ouder dan zien we je natuurlijk graag in Hoofddorp bij Krav4Defense op de Waddenweg.

"No such thing as a bad student, only a bad teacher. Teacher say, student do."

Mr. Miyagi

Waarborg de kwaliteiten

De instructeurs van Krav4Defense en TryForce zijn opgeleid, worden continu geupdate en hiermee ondersteund door de International Krav Maga Federation (IKMF). Dit vraagt naast het lesgeven met door de IKMF ontwikkelde methoden, curriculum en technieken ook een commitment van de clubs en hun instructeurs naar de Krav Maga organisatie. 

Dat houdt onder andere in het volgen van basis updates zoals civiel en het bijwonen van divisie specifieke trainingen en ontmoetingen zoals o.a. de specialisaties women, kids en law enforcement. Ook vraagt de organisatie van haar clubs en leden om met gecertificeerde Krav Maga instructeurs te werken en bij uitzondering met een IKMF lid dat in de toekomst instructeur zou willen en kunnen worden onder tijdelijke supervisie van de Krav Maga (kids) instructeur. Deze instructeurs moeten de CIC hebben doorlopen, een verklaring omtrent gedrag of vergelijkbare verklaring middels werkgever bezitten, zijn aangesloten en verzekerd bij de IKMF (bondsverzekering NL Coach).


Verder vraagt dit van de scholen het registreren bij de bond van haar leden, het afnemen van level tests en certificeren met IKMF level tests, IKMF diploma's en IKMF paspoorten. Dit geeft elk lid een duidelijk overzicht van waar hij of zij staat en op welk niveau hij of zij ook later als volwassene in een volwassenen groep kan aansluiten. Dit alles om een effectief Krav Maga niveau en een hoogstaande vorm van kwaliteit en verbondenheid te waarborgen.