Ronald (E3)

Ronald, Krav Maga instructeur (E3) en oprichter van Krav4Defense te Hoofddorp. Mijn eerste Krav Maga ervaring in 2000 was meteen bingo en na jaren fanatiek trainen heb ik in 2006 mijn instructeursopleiding met succes afgerond. 

Over mij

Mijn ervaringen in andere systemen zijn vanaf mijn jongste jaren,  judo, verschillende Karate stijlen en later de op deze stijlen en jiu jitsu gebaseerde zelfverdediging- en vechttechnieken.


Ik heb na behoorlijk wat jaren in verschillende gremia en verbanden te hebben gewerkt de Krav Maga omarmt. 


Tijdens deze werkzaamheden heb ik ervaring opgedaan met betrekking tot agressie, bedreigingen, wapengebruik en hoe daar mee om te gaan. Ik liep inhoudelijk tegen een 'praktisch gat' tussen de op sport en traditie gestoelde trainingen en de 'vuile' praktijk aan.


Nadat ik via via van het Krav Maga systeem had gehoord heb ik gezocht naar een school in NL (daar waren er begin jaren 2000 nog maar enkelen van). Omdat dit was waar ik eigenlijk al jaren naar had gezocht, heb ik andere trainingen vaarwel gezegd en ben meteen begonnen. Na jaren fanatiek trainen kreeg ik toestemming om deel te nemen aan de civiele instructeur cursus. Deze zware maar geweldige trainingsmaanden in Duitsland heb ik in mei 2006 onder leiding van onder andere Eyal Yanilov, Tamir Gilad en Avi Moyal (de huidige IKMF director!) afgesloten met het G2 instructors diploma. 

Daar is het niet bij gebleven, in de jaren erna volgden onder andere diploma’s voor de nog indrukwekkendere Law Enforcement instructors course in Budapest en de Women Selfdefense, Kids Krav Maga, Combat Fighter instructor course en als ‘icing on the cake’ het SWAT instructor diploma in Duitsland. In 2018 heb ik hier ook nog de VIP instructor course in Israel aan toegevoegd. Tijdens de IKMF periode heb ik verschillende reizen naar Israël gemaakt en als IKMF Krav Maga instructor intussen mijn E3 level behaald.


Binnen de Krav Maga heb ik heel veel plezier om dit systeem met Krav4defense uit te dragen naar mensen die op zoek zijn naar een reëel zelfverdedigingssysteem en een sportieve tijdsbesteding die voor hen zal bijdragen aan een veiliger en gezondere toekomst en hoopt dit nog jaren te mogen doen.

"If you look like food, 

you will be eaten" 

Clint Smith

Specialisaties

- Civilian instructor
- Women selfdefense instructor
- Kids instructor
- Combat fighter instructor
- Advanced law enforcement instructor
- SWAT instructor
- VIP instructor