Over de IKMF

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1995 door vooraanstaande Krav Maga experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2).

Inmiddels is de IKMF in 68 landen vertegenwoordigd en is de organisatie betrokken bij het wekenlijks trainen van ruim 100.000 mensen wereldwijd die om verschillende redenen de trainingen volgen. In tientallen landen is de IKMF actief in het trainen van militaire, politie en security eenheden alsmede het opleiden van instructeurs van deze units. De ervaring en expertise van de IKMF op gebied van krav maga toepassingen binnen het raamwerk van de wet is uniek te noemen, zowel voor burger toepassingen als voor overheidsdiensten.


In haar 20 jarig bestaan heeft de IKMF meer dan een miljoen mensen weerbaar gemaakt en als gevolg daarvan levens gered van hen die middels preventief of fysiek daadkrachtig handelen erger wisten te voorkomen.  Elke organisatie roept dat zij de grootste en de beste zijn, maar hoe bepaal je dat? IKMF is als enige krav maga organisatie officieël partner van de Israelische overheid verantwoordelijk voor trainingen van alle elite eenheden van politie, veiligheidsdiensten en defensie. Niet af en toe een seminar waarmee organisaties opscheppen, maar structureel in contracten met de overheid, ook in het buitenland. Dit maakt wat de IKMF onderscheidt van alle anderen en waardoor u weet met de enige echte organisatie te maken te hebben. Overheids instanties kunnen dit via de Ambassade bevestigd krijgen. IKMF heeft de laatste jaren een enorme voorsprong genomen op andere organisaties door zich te richten op realisme en kwaliteit middels aantrekken van specialisten uit de overheid, daar waar andere organisaties zich richten op explosieve groei en ledenaantallen in de burger sector met zoveel mogelijk inkomsten volgens het Basic fit principe.

De IKMF zorgt onder meer voor


Nieuwe technieken en lesmethoden, zoals Kids Krav Maga en het integreren van functionele training, zoals bv. kettlebell training of crossfit. Het kan ook voorkomen dat uit onderzoek of uit de praktijk blijkt dat een techniek nog effectiever kan. Deze wordt dan aangepast, gecommuniceerd en getraind met alle instructeurs.

Opleiden, examineren en bijscholen van instructeurs. Alle Krav Maga-instructeurs in Nederland gaan regelmatig naar centrale trainingen onder leiding van leden van het Global Instructeur Team afgewisseld met high-levelled nationale instructeurs. Op die manier blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Krav Maga. Tijdens deze trainingen leggen ze ook regelmatig zelf examen af.

Centrale examens afnemen. De examens voor bepaalde graden worden centraal afgenomen door een Israëlische topinstructeur en/of Nederlandse expert levels. Zo doende wordt gewaarborgd dat iedereen dezelfde technieken gebruikt en er niet onbedoeld varianten worden toegepast die wellicht minder effectief zijn.

Seminars, workshops en cursussen over de hele wereld voor particulieren, bedrijven, justitie, defensie en persoonsbeveiliging.

Global Instructor Team

Instructeurs van het Global Instructor Team (GIT), Continental Instructor Team (CIT) en Expert Instructor team (EIT) reizen de hele wereld over om Krav Maga te verspreiden middels het geven van seminars en instructeurs opleidingen en trainingen. Zij trainen de talloze special units van politie en militaire organisaties wereldwijd en leiden hun instructeurs op tot krav maga specialisten. Daarnaast zorgen zij ervoor dat alle instructeurs wereldwijd getraind blijven door het geven van meerdaagse update trainingen.

Avi Moyal

Avi Moyal (1966) beoefent van jongs af aan Krav Maga. Als blijkt dat hij hierin uitblinkt, laten zijn instructeurs hem al op jonge leeftijd lesgeven. Avi heeft hierdoor maar liefst 35 jaar leservaring. In 1985 behaalt hij de 'Expert'-graad en gaat hij in dienst bij de Israëlische Marine. Hij voltooit de officiersopleiding met uitstekende resultaten en dient als pelotonscommandant bij een zogeheten 'Terror Demolition Unit'. Hij doet veel ervaring op in gevechtsacties en het leiden van eenheden tijdens bijzondere operaties in Libanon, waaronder veel missies achter vijandelijke linies met diverse speciale eenheden. Hij is tevens persoonsbeveiliger van een hooggeplaatste generaal en een inlichtingenofficier. Na zijn actieve dienst dient Avi als reservepelotonscommandant bij een speciale eenheid. Avi voltooit allerlei trainerscursussen, inclusief de opleiding tot 'Senior Instructor' aan het befaamde Wingate Institute. Later verzorgt hij zeven jaar lang de instructeurscursussen aan datzelfde instituut. Vandaag de dag is hij een van de Krav Maga-topinstructeurs ter wereld.


Avi's leermeesters waren Eli Avikzar en natuurlijk Imi Lichtenfeld, de grondlegger en bedenker van Krav Maga. Avi was een persoonlijke leerling en vertrouweling van Imi, getuige het feit dat Avi voorzitter was van Aguda, de allereerste Krav Maga-organisatie. Tegenwoordig is Avi de voorzitter van de IKMF. Hij leidt deze organisatie in de geest van Imi Lichtenfeld. Daarnaast is Avi meest vooraanstaande expert en autoriteit in Israël op het gebied van het lesgeven in Krav Maga in de overheidssector. Hij is ook adviseur voor het Israëlische 'Ministery of Sport and Education' inzake Krav Maga.

Hij geeft les aan vrouwen, mannen en kinderen uit alle geledingen van de Israëlische maatschappij (particulieren, bedrijven en overheid). Hij was dan ook de degene die door de Israëlische overheid werd gevraagd om namens de IKMF technieken en opleidingsprogramma's te ontwikkelen voor zelfverdediging voor vrouwen, kinderen en tegen agressie in het verkeer. Al meer dan 20 jaar geeft hij les aan diverse militaire eenheden en beveiligingsbedrijven over de hele wereld. Hij heeft de graad Master 2. Avi dankt zijn autoriteit in de wereld van Krav Maga mede aan het feit dat hij een enorme ervaring in èchte situaties heeft opgedaan: aantoonbare gevechtservaring in het Israëlische leger en persoonsbeveiliging van vele beroemdheden.

De grondlegger van Krav Maga