Dennis Rijbroek (E2)

Dennis Rijbroek is Krav Maga instructeur (E2) en is in 2008 in contact gekomen met Krav Maga. Voor die tijd was hij zoekende naar een vechtsport en of zelfverdedigingssport die goed aansloot bij zijn werkzaamheden.

Over mij

Tijdens een zoektocht langs verschillende vechtsportdisciplines, zag ik op televisie een serie over vechtsporten. Hierin was een aflevering geweid aan het Krav Maga systeem. Tijdens deze serie viel mij de eenvoud, effectiviteit en doeltreffendheid van de technieken, van het voor mij zover onbekende Krav Maga enorm op.

Aangezien ik het destijds als een waardevolle aanvulling zag voor mijn werkzaamheden voor de overheid, besloot ik in 2008 een proefles te volgen bij een nieuwe school in Hoofddorp, Krav4Defense. Dit betrof toen nog een van de weinige Krav Maga scholen. Voordeel is ook dat deze ook nog aangesloten is bij de IKMF, de officiële Internationale Krav Maga bond.

Alles wat ik eerder had gezien tijdens de serie bleek te kloppen. Krav Maga, is redelijk eenvoudig aan te leren, doeltreffend en goed toe te passen. Voor mij was dit een verrijking en aanvulling voor mijn dagelijkse werkzaamheden en privé tijd. Mooi mee genomen dat ik er ook gelijk fitter van werd. Ik merkte een goede opbouw in de technieken en de sfeer binnen de school was ook nog eens prettig. Geen ego’s en met elkaar beter worden.

In 2013 heb ik de Civil Instructor Course met goed gevolg afgelegd, nadat mij gevraagd was of ik het leuk zou vinden les te geven binnen Krav4Defense. Vanaf dat moment geef ik ook les. Krav Maga is zoals ik al schreef een praktisch systeem en door mijn ervaring binnen de overheid, weet ik waarover ik spreek en heb vaak genoeg gezien dat als je weerloos bent of lijkt je eerder slachtoffer zult zijn. Nonsens technieken of oefeningen zullen daar niet bij helpen.

Inmiddels gepakt door het lesgeven heb ik besloten van functie te veranderen en geef ik tijdens mijn fulltime baan nu les binnen de overheid. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd, waarin alle aspecten van het lesgeven aan bod komen.

Na 2013 heb ik mij verdiept in de verschillende richtingen binnen het IKMF Krav Maga systeem en een aantal aanvullende opleidingen gevolgd in zowel Nederland als Israël.

Train hard, fight easy

Specialisaties

- Civilian instructor
- Women selfdefense instructor

- Kids instructor

- Law enforcement instructor

Ik kan en mag lessen verzorgen in het civiele systeem aan kinderen vanaf 5 jaar en volwassen of als specialisme Woman Only (het Stay Away programma). Voor het law enforcement systeem kan en mag ik Krav Maga lessen geven aan beveiliging, BOA’s, politie en overige al dan niet bewapende instanties.