Wat is Krav Maga?

Dit unieke van oorsprong militaire systeem geeft u in relatief korte tijd zelfverdediging, security awareness, doorzettingsvermogen, zelfdicipline, zelfvertrouwen en veel meer.

De International Krav Maga Federation (IKMF) is in 1995 door vooraanstaande Krav Maga-experts opgericht om het zelfverdedigingssysteem Krav Maga wereldwijd bekend te maken. Het is de grootste Krav Maga-organisatie ter wereld en is gevestigd in Israël. De voorzitter is Avi Moyal (Master level 2). 

Imrich ( Imi ) Sde-Or

Imi Lichtenfeld (Imrich Sde-Or), de grondlegger van Krav Maga, werd op 26 mei 1910 in Boedapest geboren, een van de grotere steden van het toenmalige keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. 

Examens

Het systeem van levels van het civiele Krav Maga is bij de IKMF didactisch stapelend opgebouwd. De principes, gegrond in natuurlijke reacties, komen telkens terug en vormen de brede basis voor alles wat daar uit voort vloeit. Startend met de P levels en uitbreidend naar de G levels wordt er telkens vanuit deze onderliggende vaardigheden gewerkt aan oplossingen voor minder of meer complexe (bijv wapens) aanvallen.

Gradaties

Bij Krav Maga kent men, in tegenstelling tot andere budosporten, geen "bandgradaties". Krav Maga hanteert in het civiele systeem wel een level niveau. Deze worden onderverdeeld in 4 hoofdcategorieën: Practitioner, Graduate, Expert en Master. Elk van de categorieën heeft een aantal rangen en is vaak afgekort tot hun initialen.