Frank van der Ham (G3)

Frank van der Ham is Krav Maga instructeur (G3) bij Krav4Defense. Na mijn eerste les in 2013 was ik verbaasd hoe simpel en effectief de technieken zijn.

Over mij

Halverwege 2013 nam ik een proefles Krav Maga bij Krav4Defense in Hoofddorp. Eerst technisch bezig met de techniek en daarna onder vermoeidheid en druk in oefeningen om te zien wat er van overbleef. Anderhalf uur later liep ik met een inschrijfformulier de deur uit. 

In de jaren die volgden bleef ik onverminderd enthousiast. Elke week trainen met een leuke groep met mensen, allemaal met dezelfde doelstelling.

Na tal van lessen, seminars, examens en zomerkampen was het in 2017 dat ik van K4D toestemming kreeg om de IKMF Krav Maga instructeursopleiding te kunnen gaan volgen. Onder leiding van de Israƫlische experts Israel Cohen, Israel Tamir en Tamir Gilad heb ik de intensieve 23-daagse opleiding in april 2018 succesvol afgerond. Daarbij heb ik ook tijdens de CIC mijn G2 level behaald.

Vanaf dat moment ben ik bij K4D lessen gaan verzorgen. Naast de reguliere avonden dat wij les geven, trainen wij als instructeurs ook samen voor behoud en uitbreiding van onze eigen (les)vaardigheden. Vanaf 1 januari 2019 maak ik deel uit van team K4D. 

Eat, Sleep, Krav Maga, Repeat

Specialisaties

- Civilian instructor